Jag vet...

...att alla är unika men jag vill vara det på ett positivt sätt, jag vill vara en sån person man kommer ihåg efter att man har träffats en gång. Och eftersom jag aldrig kommer vara den roliga, den sociala, den trevliga, den snälla, den duktiga, den snygga/söta/vackra, den med bra klädsmak eller någonting sånt återstår bara en sak: den smala. Jag gör mycket för att bli smal igen, fuskar och ljuger. Det är hemskt för samtidigt vill jag ju inte men jag vet inte hur jag någonsin ska kunna bli nöjd med mig själv. Kommer jag kunna det?

Livrädd!

Frisk? Ska jag bli det? Från en sjukdom jag inte ens erkänner att jag har( det har jag aldrig gjort, bara vetat att det inte är som det ska men sjuk? Nej, det är att ta i.)?
För en stund sen satt jag och skrev ett mail till en kompis om gymnasiet insåg att åh, vad jag vill gå i skolan! Jag vill träffa kompisar i min ålder, göra roliga saker, ha läxor och prov. Jag vill, vill vill!
MEN! Den andra sidan sliter i mig så att jag tror att jag ska gå av på mitten. "Du som är så värdelös, äcklig, fet och otroligt FUL, HUR har du tänkt göra det? Vad är du utan mig? Vem är du utan mig? Vad ska du tänka på? Titta på om du inte är besatt av dina dallrande, gigantiska lår? Ska du acceptera att du ser ut som en jävla idiot? Du menar väl inte att du ens funderar  på att använda kjolar och tighta byxor?!" Jag vet att flera av er som läser inte vet hur det känns att ha det här problemet men kan ni förstå lite hur det känns att höra det här i huvudet hela dagarna? Förstår ni varför det till slut inte går att stå emot? Man har liksom ingen chans. Och på sätt och vis tycker jag att det är lite bra att det gick så långt som det gjorde för annars tror jag att jag hade legat i något mellanstadie länge, kanske flera år eller hela livet. Jag hade nog tyckt att jag var på precis så avskyvärd som jag tycker nu och mått lika dåligt utan att någon hade märkt det och kunnat hjälpa mig och utan hjälpt hade mitt självfotroende varit kört i botten (det är det nu med men behandlarna säger att de flesta som blir friska ofta mår bättre än de som alltid har varit det), jag hade nog mixtrat med maten och försökt gå ner och blivit helt besatt (jag vet att jag är det nu men jag får ju hjälp). Och jag hade aldrig blivit så smal, för konstigt nog är jag faktiskt lite stolt över vad jag lyckades med, även om ingen annan tyckte att det var snyggt eller duktigt. Men kanske blir jag lika stolt när jag känner mig redo att bli bra på riktigt?
Jag önskar att jag kunde skriva att jag ska börja ett nytt liv nu och att allt ska bli bra men så är det inte. Jag tror inte på att testa allt förbjudet nu och rusa igenom den här biten för bakslag kommer och de gånger jag har fått det har det börjat om på noll igen och jag gissar att det blir värre bakslag om jag har gjort svårare saker så det är bättre att ta det stegvis. Därför kommer jag inte gå ner och äta sås till middagen och godis ikväll men jag ska däremot försöka att s inte fuska vid middagen, kanske öka på kvällsmelliset lite och berätta för min behandlare på måndag om åtminstone några fusk.  Hon blir nog besviken men för det mesta är hon så bra och förstår att jag är tvungen att fuska och ljuga. Jag gillar verkligen henne (för det mesta) Jag ska även göra en VÄLDIGT jobbig sak idag; äta med några andra än bara familjen eller de på behandlingen. Får se hur det går men det är värt ett försökt.
Nästa vecka ska jag börja träna, det får jag göra. Jag vill ha muskler istället för att bara bestå av rent fett. Vad tror ni om att jogga? Hur blir musklerna av? Kommer det synas någon skillnad till sommaren om jag springer regelbundet, kanske 3-4 gånger i veckan? Kanske att jag får lite självfötroende på köpet också, hoppas det.
Men precis som jag har skrivit förut; jag inte blir en i mängden.
Jag vill inte bli normal! Jag vill bli unik, jag vill märkas, vara VÄRD att märka!


Jag då?

Jag har funderat en del, och kanske att det som så ofta känns som ett gigantiskt, bottenlöst, mörkt hål inom mig i själva verket är saknad?
Pappa (och ibland mamma) brukar prata om hur jag var förut, innan jag blev sjuk(?). Jag hade många kompisar (i alla fall fram till sexan-sjuan), jag var oftast glad, hade lätt att få nya kompisar, älskade att testa nya saker och (JOBBIGT ATT ERKÄNNA!) ny mat, jag orkade alltid lite till när alla andra gav upp, jag var duktig i skolan utan att behöva anstränga mig speciellt mycket, jag var duktig på mina intressen, speciellt ett av dem, jag var duktig på vissa andra saker (kan inte talat om exakt vad), jag var kreativ, rolig, uppfinningsrik, lättsam m.m. m.m.
Min behandlare säger ofta att jag inte är mig själv men jag brukar bara tänka att det kan inte hon veta, hon har inte träffat MIG. Men faktum är att hon har rätt; JAG är inte MIG SJÄLV längre.
Och mamma och pappa har också rätt; de där egenskaperna stämde faktiskt in på mig (jag säger det ödmjukt, tro inte att jag på något sätt vill skryta för så är inte fallet!).
Nu, däremot, stämmer inte EN ENDA av dem. Jag har knappt några kompisar kvar och jag vågar inte prata med några nya, jag är faktiskt knappt ute bland folk och är jag det träffar jag mest vuxna, nästan aldrig några i min ålder. Jag är inte glad, kanske lite på utsidan men aldrig så där så att det värmer och man verkligen känner sig lycklig, jag har ingen som helst lust att prova nya saker och defenitivt inte ny mat, jag orkar ingenting (psykiskt alltså, för fysiskt orkar jag hur mycket som helst konstigt nog...), jag har inte fått ägna mig åt det intresset jag var bra på på över ett år, jag har inte fått göra de sakerna jag var duktig på heller, jag är absolut inte kreativ; all fantasi och kreativitet har gått upp i rök, jag är totalt genomtråkig och extremt jobbig och komplicerad.

Är saknaden en saknad efter MIG...?

Ni har rätt

Tack alla som kommenterar, speciellt S och Yenka som kommenterade det förra inlägget.
Det känns så hoppfullt att läsa vad ni har skrivit och ni har ju faktiskt rätt; jag kommer bli tvungen att bli frisk någon gång, trots att jag inte vill nu. Eller jag vill ju vara "normal" men jag är för feg, vågar inte, orkar inte. Det är så skrämmande att inte veta riktigt hur jag kommer se ut, vad jag kommer tänka på, hur jag kommer äta, vem jag kommer vara. Åh, jag önskar verkligen att jag aldrig hade fått det så här! Jag hade säkert inte varit helt lycklig då heller men det hade varit så skönt att inte veta vad den här sjukdomen innebär, att inte förstå den. Alla säger att jag kommer vara åtminstone lite förändrad som människa, ha större förståelse för andra, vara mer nöjd med min kropp och mig själv och ha bättre självförtroende och självkänsla efter att jag har blivit frisk och det kanske är sant. Men ärligt talat tror jag att jag hellre hade varit utan de sakerna och istället fått uppleva en normal tonårstid. Man har ju bara ett liv och man är bara ung en gång och vad gör jag med min tid?! Jo, jag förstör den totalt och ser till att missa allt jag har drömt om sen flera år tillbaka! Jag vet att jag upprepar mig och har skrivit det här i andra inlägg också, men det går inte att beskriva hur mycket jag ångrar mig!!! Och nu står jag inte ut med mig själv... Mina lår, mina lår, MINA LÅR! USCH!!! Jag har tänkt på dem konstant den senaste tiden och jag mår så DÅLIGT av dem! Jag har pratat med mina föräldrar som sa åt mig att ta det med min behandlare. Det gjorde jag men hon säger bara att jag måste stå ut ett tag till, måste vänja mig och inse att det är så här jag ska se ut. Sen ville hon inte prata mer om hur jag ser ut, för "ingen av oss får ut någonting av det". Men hallå? Ska jag bara gå runt och hålla allt inom mig? Vem vet vad som händer då? Nu vill jag ju bara bli smal men det får jag inte. Dö då? Jag menar allvar, jag STÅR INTE UT. Döden känns som den bästa utvägen. Men jag läste någonstans för ett tag sen att "att begå självmord är att bestraffa fel personer" och det är ju sant. Några skulle kanske bli ledsna om jag försvann. Men JAG skulle slippa all skit, och ibland måste man få tänka på sig själv. Alla har ju trots allt ett eget liv, borde man inte få använda det som själv vill? Och sorgen skulle gå över efter ett tag, eller hur? När de inser att ett stort problem är borta och de förstår att jag har det bättre än nu?
Jag kommer ändå glömmas bort någon gång, då kan jag lika gärna bli bortglömd nu.


Om jag fick en önskning...

...skulle jag önska att jag fick bli smal, lika smal som jag var för ett år sen.
Jag hatar att känna hur jag bara har blivit större, mjukare och rundare för varje dag. Jag vet att jag fortfarande ligger mot den undre gränsen för normalvikt men jag är inte ett dugg smal för det. De omkring femton kilogram jag har lagt på mig på inte ens ett år har satt sig på helt fel ställen. Min behandlare sa när jag började i behandling att för att bli som en modell skulle jag bli tvungen att gå upp MYCKET. Och det har jag gjort men inte ser jag ut som någon modell för det... Hur många modeller har nästan 20 i BMI?! Jag hoppades att jag på något sätt skulle få en sån där perfekt drömkropp med smala lår, välformad rumpa, platt mage, snygga armar, lagom stora bröst och fasta kinder. Men jag ser fan ut som en säck potatis; dallrande lår, hängrumpa, utstående gravidmage med bilringar, fettfyllda armar, inte mycket till bröst över huvud taget och kinder som en bulldog. Jag förstod att jag inte direkt skulle se ut som en supermodell, att behandlaren försökte säga något bra men det blev bara så fel. Jag trodde inte att jag skulle se SÅ HÄR. Fan för mig. Äcklig, fet, osocial, elak mot de som vill hjälpa mig, obeslutsam, konstig, ensam- you name it. Jag är inte ute efter massa "tyck synd om mig"-kommentarer, vill bara beklaga mig lite eftersom bloggen handlar om det som snurrar i min hjärna.
Faktum är att jag har aldrig haft så högt BMI eller vägt så mycket som jag gör nu, inte ens förut när jag åt vad jag ville och hur mycket jag ville utan att ha en tanke på hur kaloriera påverkade min kropp. Jag är så besviken för de på behandlingen sa att de inte gör någon tjock och att man inte behöver bli större än man har varit när kroppen mådde bra. Jag vet att jag var rätt mycket yngre då och att man får mer former och går upp lite när man blir äldre men så här mycket? Jag får klaustrofobi av att vara i min egen kropp! Undrar om jag hade varit smalare om jag aldrig hade gjort så här, om jag hade varit normal hela tiden? ALLT hade varit bättre då, och jag menar verkligen allt för ni anar inte vad jag har missat som jag aldrig någonsin kan få tillbaka och det gör så fruktansvärt ont... Jag vet inte vad jag ska göra när jag tänker på det, blir så extremt ledsen och ångestfylld och får ofta panik. Men gjort är gjort och det var fan inte värt det. Nu har jag i och för sig fått en chans att kanske få en chans till med en av de saker jag har missat men jag vet inte om jag ska ta chansen och kanske få en ny chans, det krävs så mycket av mig och det kommer bli outhärdligt jobbigt och jag kommer inte att kunna berätta om hur mår och känner för då kommer det aldrig bli av. Rörigt det här när jag inte kan skriva vad det är. I alla fall, jag har två val: ta chansen och kämpa som aldrig förr och se om det bär eller brister(och kanske sjunka ner igen men ge det en chans), eller skita i det jag kanske får en chans till, välja den enklaste vägen, att gå ner igen och äntligen slippa känna låren slå i varandra när jag går, sitter, står och lägger mig ner på sidan. Egentligen har jag ett tredje val också men det är inte särskilt lockande; att göra som de säger, följa behandlingen, äta det jag ska, må skit utan att vara smal. Fortsätta i det här intetsägande, hemska, vidriga mellanstadiet.
Jag antar att ni som läser tycker att det är ett självklart val, första alternativet borde jag så klart ta men jag vet inte, det är inte riktigt så lätt. Det är så mycket som står på spel att jag inte tror att varken vågar eller klarar det.
JAG TRODDE ALDRIG ATT DET SKULLE BLI SÅ HÄR!!! Det är så många jag har sårat och försvårat livet för. Om de ändå slapp mig,... Hoppas ni har en bra lördagskväll!

Sjukdomsinsikt?

Det har jag väl, på sätt och vis. Jag menar; jag vet ju att jag är sjuk. Förstår det inte men jag vet för att andra har talat om det för mig, jag har fått diagnosen som visar att det (fast jag tvivlar ofta på att det verkligen stämmer).
Eftersom jag vet och mår så dåligt borde jag göra allt jag kan för att bli frisk men som jag har skrivit tidigare klamrar jag mig fast allt hårdare ju mer jag känner att DEN lämnar mig.
   Jag var i alla fall iväg för att shoppa idag. Jag skulle fixa ett ärende först och sen träffa min kompis och shoppa med henne. Jag hade en lång stund kvar när jag var färdig med det jag skulle göra tills dess att hon och jag skulle mötas så jag passade på att promenera från där jag var till det ställe vi hade bestämt. Det blåste väldigt mycket men åh, vad jag jöt ändå av solen, vacker miljö och tunnare kläder. Det kändes verkligen att våren var här!
Det är bara vid såna små stunder jag känner att jag mår skit, men jag kan ändå acceptera det för livet kan vara så underbart ibland. Synd bara att de stunderna är så få och så korta att de inte inger tillräckligt med kämparvilja och livslust.
Pappa saäger att det är de där små sakerna som förgyller livet som gör det värt att leva men jag håller inte med. De inträffar så sällan att de inte förändrar något på längre sikt. Jag vill att de sakerna ska sätta guldkant på ett redan bra och liv, inte vara anledningen till att jag försöker stå ut med ett dåligt liv i förhoppningen att få uppleva en enda liten härlig stund på lång tid.
   I alla fall, när jag gick där i solen tänkte jag med ett snett leende: "Det här är den bästa början på en dag på väldigt, väldigt länge. Nu kan det bara bli sämre." Och mycket riktigt, det blev det. Min kompis fick förhinder och kunde inte komma, jag provade kläder och, som alltid när jag ser mig i spegel, insåg hur jävla tjock, ful och äcklig jag är. Åkte hemåt utan att ha köpt en enda av de saker jag behöver med tårarna brännande bakom ögonlocken.
Jag har hoppat över en del mat idag också, plus att jag både har promenerat snabbt i ungefär en timme, gått runt i affärer och sprungit för att inte missa bussen. Jag borde kompensera upp för det för det är enbart jag som förlorar på att gå ner i vikt, jag måste ändå gå upp det någon gång, men jag ser det som att jag har tjänat kalorier idag.
Jag har insett att det faktiskt bara är kalorier in och ut som räknas så det borde inte spela någon roll vad jag äter. Jag borde också förstå att mina intjänade kalorier bara betyder fler kalorier ut och mer ångest nästa gång när jag inte kan fuska. Men jag tänker att huvudsaken är att de som bestämmer tror att jag äter, att om jag liksom lurar dem så märker de inte att jag ljuger och hoppar över. Men det kommer de göra förr eller senare. Och då har jag själv valt att stanna i helvetet längre än nödvändigt. (Men jag vill ju inte härifrån...?)


Rädda mig...

... från mitt helvete.
Var och shoppade idag, eller provade kläder i alla fall, ska nog göra det imorgon också för alla kläder jag kunde ha förut är alldeles för små nu.
Förut älskade jag att shoppa. Jag kunde göra det varje dag, mina pengar bara rann iväg. Nu HATAR jag det. Jag mår så fruktansvärt dåligt av att först gå och titta på kläderna och hitta rätt storlek på det jag vill prova; alla är så smala och fina men inte jag, jag bara klunsar omkring där, river ner allting och bara är ivägen. De jobbigaste butikerna är de där plaggen ligger fint hotvikta och sorterade med de minsta storlekarna först och sen större och större. För ett år sen satt jeans i 24 för löst och jag var tvungen att använda skärt för att hålla dem uppe, överdelar i storlek 32 såg ut som tält. Nu har jag (26-)27 i byxor och (34-)36 i överdelar. När jag står där i affärerna och bläddrar för att hitta min storlek kan jag inte låta bli att svundas de tjejer som har så små kläder som jag hade förut fast jag vet precis hur dåligt många av dem mår. Medan jag lyfter storlek efter storlek går tankarna runt i huvudet på mig: "24- har alltid kunnat komma i det. 25- i slutet på sommaren. 26- i höstas. 27- NU!!!"
Jag tar med mig de hånande kläderna in i provrummen och börjar byta om. Men vad det dallrar, står ut, tar plats, äcklar, fular ner överallt. Hur blev det så här? Hur kunde jag göra så mot mig själv? Jag var ju så bra på att svälta, varför, varför, varför...
När det sen är dags att ta på mig mina egna kläder igen känns det som att jag har blivit dubbelt så stor och allt sitter tightare än de gjorde när jag klädde på mig hemma. Jag vågar knappt visa mig och skäms så otroligt. Och för varje affär blir det bara värre och värre.
Imorgon ska jag i alla fall åka med kompisen jag skrev om tidigare, som jag kan vara mig själv inför. Känns skönt. Hon kommer inte döma mig, inte tala om ifall hon tycker att jag väljer fula saker. Nej, hon kommer stötta mig, hjälpa mig att våga testa de kläder jag vill, trots att det kanske inte är "min" stil för jag har inte riktigt någon. Eller, det har jag men inte den stilen jag vill ha, mer en jag har fått tilldelad för länge sen och varit för osäker för att ändra. Det ska det bli ändring på hoppas jag. Jag kommer inte ha någon extrem stil, vill bara känna mig bekväm i det jag har på mig och det gör jag inte riktigt nu, jag tycker att det mesta är för tråkigt.
Jag ska våga!


Som en chokladask

För några dagar sen satt vi hela familjen i vardagsrummet och tittade på TV. Efter ett tag kom pappa med en chokladask fylld med praliner i olika smak, färg och form med små dekorationer på. De var så fina att titta på(den korta stund de låg där innan de tog slut). Och det var så klart bara det jag gjorde; tittade.
Förut gillade jag choklad, inte älskade som en del gör, men jag tyckte om det. Nu blev jag inte ens sugen. Det var som om hjärnan inte kopplade att det var något ätbart jag vilade ögonen på, det var bara små vackra föremål för mig. När jag kom på det, att jag inte fick någon ångest av att chokladbitarna låg där(det brukar jag få, vet inte riktigt varför men det kanske beror på att jag ibland blir lite, lite sugen och skäms för det) kom jag att tänka på om jag hade varit sugen, eller frisk. Då hade jag kunnat välja den finaste biten först, och njutit av smaken men inte tänkt så mycket på det. Sen hade jag kunnat ta en andra bit, provat en ny smak och sen en tredje och kanske en fjärde, antingen för att prova olika sorter eller för att återuppleva en variant jag tyckte om.
Men nu blev det inte så. Bara ögonen fick lite tillfredsställelse.
Samma sak är det mitt liv. Jag tittar på inredningsprogram, läser reseannonser, slår på matkanaler och upplever allt i tanken. I verkligeheten låter jag bara mitt liv passera. Att tänka så här är väldigt jobbigt, det ger en sorts sorgsen ångest som skulle kunna få MIG att komma tillbaka och sjukdomen att tryckas ner om det hade varit så att JAG hade varit starkare. Just nu är sjukdomen dominerande och den vänder sorgeångesten mot MIG istället("inser jag inte hur jävla dum jag är?! VAR STARK! Totalt värdelös är vad jag är..." ekar det hela tiden).
Egentligen borde mitt liv vara fyllt med de där underbara chokladbitarna och jag borde roffa åt mig så många jag kan och testa allihopa. Men nej.
För livet gäller samma regler som för maten;
Se men inte röra.

I en brunn

Det kanske låter helt knäppt men ibland får jag upp som en slags bild eller film i huvudet av hur mina känslor ser ut. Tydligast är illustrationen av hur jag har kännt mig sen jag blev sjuk.
Ni förstår nog inte hur jag menar men jag ska försöka beskriva för er hur det ser ut. Alltiohop är svartvitt, även den tiden då jag mådde bra. Innan allt började, eller i alla fall innan det hade gått så långt, var mitt hjärta stort, vitt och fluffigt och strålade högst upp på en ljust grå himmel. Hjärtat ser ut precis som ett sådant hjärta man ritar, inte som ett som finns inuti kroppen. Det lös upp marken den livfulla marken så långt ögat nådde. Där fanns blommor, fruktträd, skog, harar, råddjur och en brunn, en sådan gammaldags, rund brunn som är som ett djupt hål i marken med stenar både som väggar och golv i brunnen och som en kantring högst upp.
Ju sämre jag har mått, desto mer har hjärtat sjunkit ner i brunnen, slocknat bit för bit, minskat i storlek och hårdnat. Mörkret har spridits över allt det som var så vackert trots att det inte var färgfyllt och glatt, det var mer lugnt och harmoniskt.
Nu ligger hjärtat, litet, tungt och hårt som sten, på botten av brunnen. Det kan bara ana öppningen högst upp. Utanför finns nu bara död skog och vissnade ängar. Det är mörkt, men inte beckmörkt. Den som ger sig in i dessa marker drabbas av rädsla och ångest. Det finns överhuvudtaget inget som inger lycka eller ens lite hopp. Allt är bara ödsligt, tomt och sorgligt. Uppgivet. Man får känslan av att gå på en kyrkogård på natten.
Och på sätt och vis stämmer det, jag ligger på den där kyrkogården, eller i varje fall mitt hjärta. Min kropp lever men hjärtat är dött. Jag är vid liv men jag lever inte. Och jag är fullt medveten om det så VARFÖR jag gör jag inget?! Rädslan och den gnagande ångesten förbjuder mig. Jag är maktlös och ensam i kamp jag kanske inte kan vinna? Dags att hissa vit flagg?
Kommer hjärtat bli vackert igen?


Våga

Ni som har läst och kommenterat tycker att jag ska våga och det tycker väl jag också. Problemet är bara att jag är så fruktansvärt rädd. Rädd för alla förbjudna livsmedel, för ångesten som kommer och framför allt; för att vara frisk.
Det skulle vara underbart att kunna äta och dricka det jag vill men som jag skrev tidigare; jag är så rädd för att bli "bortglömd" om jag är helt frisk eftersom jag inte tror att jag har en sådan personlighet att folk kommer märka att jag finns. Så jag hänger liksom kvar vid sjukdomen. Eller det kanske är den som hänger kvar vid mig? Som intalar mig att jag inte kommer synas och bli ihågkommen?
Jag är trött på att människor omkring mig är oroliga för mig, kollar när och vad jag äter, tjatar, bestämmer och för djupa samtal.
Men samtidigt är känns det bra, de bryr sig ju, jag finns. Det kändes så bra förut när folk tittade på mig på stan, för trots att de måste ha tyckt att jag såg förjävlig ut märkte jag att de tittade. Det blev som en bekräftelse. Nu känner jag mig bara grå och tråkig och jag kan överhuvudtaget inte tro eller förstå eller ens hoppas på att någon ska upptäcka mig bland alla andra fina, smala människor, än mindre att denna någon ska vilja ta kontakt med mig. Och skulle den personen mot all förmodan göra det; vad ska jag göra då? Förut hade jag lätt att få kompisar men mitt självförtroende nu gör att jag knappt vågar prata med mina kompisar. det blir många jobbiga tystnader om jag är med bara en kompis, om det är flera funkar det lite bättre för då behöver inte jag säga så mycket. Så om ni har några förslag på samtalsämnen, frågor eller liknande jag kan använda mig av både när jag träffar nya och gamla vänner, snälla tala om det! Jag hatar mig själv för att jag har blivit så osocial men jag kan inte göra något åt det.
Det var egentligen inte inlägget skulle handla om, utan att jag skäms för att jag hänger kvar men även skäms för att bli "för" frisk. Tänkt om alla kommer tro att jag bara hittade på? Ville vara sjuk? Om de inte gillar MIG? Tänk om sjukdomen är det som har gjort att jag har börjat synas för andra?
Allt känns bara så otroligt hopplöst...


Okej ändå?

Har funderat lite grann på mig själv, hur jag ser och mår.
Jag mår inte bra, inte alls. Skulle göra allt för att ha BMI 14,5 igen och någonstans veta att jag faktiskt är smal, trots fetto- och äckelkänslor. Men mådde jag bra? Inte egentligen. Men på något konstigt sätt gjorde jag nog det i alla fall. Det var så skönt att dra handen från halsen och neråt och känns hur tydliga nyckelbenen var, hur revbenen framträdde, hur magen gick innåt och hur höftbenen stod ut. Men det ENDA jag tänkte på var mat, kalorier, vikt, klädstorlekar och döden. Framför allt döden. Många gånger har jag bara önskat att få lämna allt, ge alla ett problem mindre att tänka på. Det kändes som att döden var den enda utvägen. Som tur är (?) blev jag stoppad innan jag såg till att det blev så. Jag har försökt lite ganska många gånger men det är det ingen som vet och det finns inga spår kvar som tyder på det.
   Nu har jag lite drygt 19 i BMI, känner mig enorm, fet, ful, äcklig och fortfarande som ett lika stort problem. Och att få ett slut på alltihop finns fortfarande i mina tankar men det blir inte så nu, inte idag.
För ibland, men bara ibland, känns det okej. Inte bra, men okej. Det händer att jag går förbi ett stort fönster eller en spegel och tänker att kanske, kanske kan jag stå ut så här. Jag ser inte riktigt allt fettet (även om jag mer än gärna skulle bli av med det som finns) som jag känner. Men det är just det; känslan tar död på mig. Jag känner mig som en gigantiskt stoppad korv med alldeles för litet skinn. Jag ser mina stora lår nu när jag sitter och skriver, mina stora hängande kinder, dubbelhakan som gör det svårt att öppna munnen, armarna som liksom magen allt annat dallrar vid minsta rörelse. Och jag vet inte om det faktiskt är så att jag känner sanningen eller om jag är okej? Tänk om jag inte är sååå stor som känslan får mig att tro? De gånger jag ser min kropp utan allt äckel, händer det att jag tycker att jag är lite söt. Mitt hår passar på mig, jag är hyfsat smal och duger. Några gånger har jag tänkt att jag kanske kan stå ut så här och läkarna säger att jag kommer behålla (ungefär, kan ha gått ner lite som jag måste upp men jag vet inte) den här kroppen även om jag äter precis det jag känner för. Så borde jag chansa? Ska jag kasta mig över stupet och se hur det går? Ska jag våga leva, inte bara hålla mig vid liv?

Ensamhet

Sen jag blev sjuk har jag fått så mycket jobbiga känslor som jag inte har upplevt förut; ångest som är så stark att jag inte vet vad jag ska ta mig till, vill helst bara ta fram något vasst och skära och skära tills det inte finns mer att skära i men det har jag inte gjort, jag har jänt sån enorm tomhet att det inte ens går att beskriva, jag har haft och har många, många panikattacker, gråter tills det inte finns något kvar att gråta ut, jag har dragit mig undan från min familj och mina vänner så att det har känts som att ensamhet är det enda som existerar för mig. Nu börjar jag träffa lite människor igen men min självförtroende har sjunkit så lågt att jag knappt vågar prata med någon. Jag känner mig som den mest osociala människan i hela världen, kommer någon verkligen vilja umgås med mig? Kommer jag någonsin träffa en kille som gillar mig? Det skulle jag verkligen vilja, även om det bara blev för ett kort tag. Jag tror att jag vill ha uppskattning, att någon ska se mig för den jag är (eller kommer bli när jag förhoppningsvis blir frisk!). Finns jag utan sjukdomen? Kommer andra lägga märke till mig? Nu är jag normalviktig, på den undre gränsen men ändå normal, och det känns som att jag inte har någonting kvar. Jag var bra på att inte äta. Vad är jag bra på nu? Visst, jag har bra betyg, är väl hyfsat duktig på några saker men liksom ingenting som utmärker mig.
Och jag är livrädd för att vara en av alla andra, osynlig i mängden.
Jag skulle vilja vara tjejen man minns som den roliga, den trevliga, den hjälpsamma, den glada, den starka, den smarta, den duktiga eller den med snygga kläder. Men inget av det stämmer in på mig. Om jag vågade skulle jag åka raka vägen till stan och shoppa upp alla mina pengar på de kläder JAG tycker är snygga. Men jag är både för osäker och för snål för att våga chansa och göra det. Sen finns det några andra saker som sätter stopp för det också: jag shoppar helst ensam för att verkligen köpa det JAG gillar och som jag tycker att jag passar i och ska jag åka ensam måste jag ta ansvar för maten själv en hel dag. Det funkar hemma men inte när andra ser mig äta, jag skäms så då.
Jag har i och för dig en kompis jag skulle kunna berätta detta för, att jag vill fixa en (ny) stil. Jag har lärt känna henne på behandlingskliniken jag går på och hon skulle förstå och göra allt för att hjälpa mig, hon är fantastisk (kanske borde tala om det för henne också? Men hur? Jag vill inte låta typ som att jag är kär i henne liksom:P) så jag ska nog be henne följa med mig.

Det här inlägget blev mer positivt än jag hade tänkt mig, så tyvärr har ni en del negativa saker att vänta men det tar jag lite senare.

Just det, tack för kommentarerna! Kul att några läser:)

En ny blogg (bland alla andra)!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva... Som sagt, första gången jag skriver ett blogginlägg. Det här blir ganska tråkigt eftersom det är första gången men när jag har kommit igång lite hoppas jag att det blir roligare. Och jag hoppas så klart att jag i alla fall får några läsare! 
Jag tror att dagens förmodligen enda inlägg får handla lite om mig, så, here we go:
jag är en snart sjuttonårig tjej, bor med mina föräldrar och två systrar i en stor villa, har ett par intressen som jag dock inte vill avslöja här, åtminstone inte än för jag kommer att skriva om just det som står högst upp; mina outtalade tankar. Så för att hålla mig så anonym som möjligt kommer jag försöka att inte nämna några namn, platser eller annat som kan tänkas avslöja mig (om jag får några läsare, alltså).
   I alla fall; jag har och har haft den sjukdom i två år som så många andra tjejer (och killar) har som gör att man varken vill eller klarar av att äta, får outhärdlig ångest, går ner mycket i vikt, bara tänker på hur man ser ut, vad man äter och hur man bäst ska slippa att äta eller undvika en eventuell viktuppgång efter att något har kommit ner i magen. Jag tror att de flesta vet vilken sjukdom jag menar men jag tänker inte nämna namnet på den, av två orsaker: 1. Jag har väldigt svårt att säga det, tycker inte om ordet, antagligen för att jag fortfarande inte riktigt vill erkänna att jag lider av det. För lider, det gör jag. 2. Jag vill inte att bloggen ska vara en av alla de bloggar som kommer upp om man söker på sjukdomen på sökmotorer för att jag vet av egen erfarenhet att man dras till likasainnade och jag är inte ute efter att komma i kontakt med fler kaloriräknande sjuklingar.
Jag vet att det finns hur många bloggar som helst av den här sorten men jag ser det mest som ett sätt att få ur mig mina tankar, målet är inte att få så många läsare som möjligt även om det också skulle vara roligt:)

Japp, det var en liten presentation av mig. Jag ska försöka skriva så ärligt jag kan utan att avslöja för mycket. Jag kommer inte använda bloggen som matdagbok (även om det kommer smyga sig in lite grann ibland). Så om du vill läsa de djupaste och hemligaste tankarna ev

RSS 2.0